Butterfly Works in 2020

Butterfly Works Sociaal en cultureel ondernemerschap, van hype naar mainstream.

Butterfly Works is een social design studio waarin design leidend is voor het beantwoorden van internationale sociale vraagstukken. We geloven in de grensoverschrijdende werking van vormgeving gekoppeld aan inhoud. Butterfly Works is werkzaam in onder andere India, Brazilië, Kenia, Zuid Afrika, Oeganda, Nigeria en Marokko.

Het is 2020: sociaal en cultureel ondernemerschap zijn mainstream geworden, mede dankzij de economisch crisis van 2008. Het is normaal, geen uitzondering of marketing gimmick, dat respect voor alle aspecten (mensen, materialen) in de keten zijn ingebed in concepten, producten en diensten.

In 2020 heeft Butterfly Works naast de Amsterdamse vestiging 5 dependances in verschillende werelddelen: Mexico city, Nairobi, Casablanca, Lagos en Mumbai. We werken samen met gedreven individuen, organisaties en netwerken die vanuit een economisch, sociaal en cultureel perspectief nieuwe concepten ontwikkelen. Deze samenwerking loopt hoofdzakelijk via diverse sociale media en digitale tools en is gestoeld op onze co-creatie methodiek. We hebben een rol in de voorhoede gespeeld bij de ontwikkeling van methoden voor sociaal en cultureel ondernemerschap. Nu dit een gangbare manier van zaken doen is, zijn wij volop bezig met nieuwe uitdagingen. Bijvoorbeeld door smart technology te integreren in ambachtelijke producten en deze te voorzien van klimaat neutrale energie bronnen.

De invloed van het ‘Zuiden’ op het westen is behoorlijk toegenomen, het Westen is niet meer leidend in het ontstaan en realiseren van vernieuwing. Concepten, merken en trends ontstaan in alle werelddelen en verspreiden zich bijvoorbeeld via Zuid Afrika en China om vervolgens te landen en hip te worden in Mexico. Door de reis die een vernieuwing of trend aflegt en door de kruisbestuiving die voortkomt uit de sociale media, ontstaan er fantastische rijkdommen met vele culturele mengvormen.

Tegelijkertijd met deze vermenging wil het individu zich onderscheiden in weerwil van het oprukkende monoculturalisme. Hierdoor grijpt men terug op oudere of meer oorspronkelijke culturele gewoonten, ambachten, vormen, kleuren en smaken. Het is door deze oorspronkelijkheid en creativiteit dat wij ons laten inspireren om nieuwe concepten en producten te ontwikkelen.

Comments
One Response to “Butterfly Works in 2020”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Butterfly Works in 2020 (Dutch) Possibly related posts: (automatically […]Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: